Bizler genel olarak müzisyenlerizdir ancak bizim yöremizde müzisyenlere çalgıcı denir. Bizler bunu pek kabul etmeyiz hatta bazen çalgıcı diyenlere kızarız. Hatta ve hatta bazende abdal dedikleride olur. Peki bizler müzik camiası ne düşünüyor bu kullanılan terimlerden hangisiyiz biz. Müzisyenmiyiz, yoksa Çalgıcımıyız. Birde Müzisyenle çalgıcı arasındaki fark nedir, birbirinden ayıran nokta neresidir.
çalgı calan herkes çalgıcı ozaman? buyur buna ne dıycez.
müzisyen= aslında bu kavramı acmak lazım müzisyen deyınce sadece bır calgı aletı calan kısımı
valla bu konu hakkında sadece yorum yapıoz ama bu konuyu bilgi ve teorı olarak bırısı acsın bilen birisi
kardes konuyu biliyorsan konuş bizde öğrenelim. Eğerki bilmiyorsan sadece yorumunu yaz. Ben bu konuyu açtımki memlekette
genel olarak yapılan bir yanlıslığı düzeltelim diye. Herkes yorumlasın doğru birdir diye. Bilmem anlatabildimmi
Kusura bakmayın ben tam adapte olamadım konuya o yüzden yanlış şeyler yazdım özür dilerim herkesden
Kardes özür dileyecek birşey yok her forum üyesi forum kuralları çerçevesinde görüşlerini belirtir. Herkes gündemle ilgili yeni konu açabilir,konu açmak için bilgili olmaya gerek yoktur. Forum üyeleri görüşlerini belirtir ve herkes de bu bilgilerden faydalanır.Forum'un özelliği budur.
Bence her ikiside aynı. Yani aynı kapıya çıkar sonucta.
Dünyaca ünlü bir türk keman vırtıozu biz calgıcılar diye başlayan bir roportajını dinlemiştim. Şayet banada sorsalar calgıcımı müzisyenmi diye emin olun farketmez derdim, terimler sizce cokmu önemli belkide bazıları için öyledir ama benım için faketmez sonuçta calgı icra eden kımseye calgıcı demek cokta garipsenmemeli
bencede çok önemli değil konuyu saptırmak istemiyorum ama bizim yöremizin çoğu insanı bu işi basit görüyolar çalgı işiyle uğraşıyorum deyince garip bakıyolar (tabi bu kurunun yanında yaşda yanar misali)siz anladınız onu yani kısaca fark etmez bana göre tabi.
-"Hayatta musiki lazım değildir. Çünkü hayat musikidir. Musiki ile alakası olmayan mahlukat insan değildir. Eğer mevzuu bahs olan hayat insan hayatı ise, musiki behemehal vardır. Musikisiz hayat zaten mevcut olamaz. Musiki hayatın neşesi, ruhu, süruru ve her şeyidir. Yalnız musikinin nev'i şayan-ı mütalaadır."
M.K.AtaTürk
BENCE MÜZİSYEN MÜZİKLE UĞRAŞAN KİŞİYE DENİR.
MÜZİK RUHA HİTAP EDER. NE KADAR HASSAS KİŞİLİKLİ OLURSA YAPTIĞI İŞEDE YANSIR.
ÇOK İYİ ÇALMAKLA MÜZİSYEN OLMAZ.ÇALGICIYLA MÜZİSYEN ARASINDA ÇOK FARK VAR. TEŞEKKÜRLER...
her fikire saygılıyız güzel bir yaklasım tesekkürler